Recruitment en selectie van leidinggevenden: de toekomst van het bedrijf inspireren

Cordeel Group, een belangrijke Europese speler in de construct sector, startte zijn activiteiten in 1934 als een familiebedrijf en heeft nu een jaaromzet van meer dan 800 miljoen euro. De groep evolueert constant en is inmiddels uitgegroeid tot de A tot Z bouwpartner voor het complete bouwtraject, bestaande uit verschillende bedrijven, allianties en joint-ventures. De uitdaging? 4 kandidaten vinden met het juiste profiel in de streek van Temse: een CEO voor C-fire, een Managing Director voor C-wood en C-tech en een Technisch-Commercieel voor C-energy.

 

 

De expansie van Cordeel Group in nieuwe sectoren zoals C-fire (producten en systemen voor brandbestrijding) heeft uiteraard de behoefte aan management- en andere profielen die nodig zijn voor de succesvolle bedrijfsvoering op de voorgrond geplaatst.

Aangezien de arbeidsmarkt in de sector zeer competitief is, vooral wat betreft profielen op hoog niveau, heeft de groep de taak aan Heads & Hunters uitbesteed om de juiste personen te vinden. Het ging er niet alleen om profielen te vinden met onovertroffen technische vaardigheden: er moesten ook medewerkers worden gevonden waarvan de soft skills even goed ontwikkeld waren als hun curriculum vitae. Kortom: niet alleen iemand aanwerven met een goed CV, maar een professional vinden met de juiste instelling voor de job.

Cordeel Group was meer bepaald op zoek naar medewerkers met een sterke loyaliteitswaarde en die bereid waren zich in te zetten voor een langetermijnrelatie met hun bedrijf. Leiders met een groot potentieel die hun teams inspireren, een passie hebben voor hun missies en bovenal flexibel genoeg zijn om de constante innovatie, die inherent is aan hun beroep, te begrijpen en zich eraan aan te passen.

 

DE AANPAK 🦌

Bij Heads & Hunters heeft elke missie zijn eigen verhaal. We beginnen met een strategische vergadering tussen onze experts en de persoon die direct verantwoordelijk is bij de klant. Samen bespreken we de doelstellingen, visie en strategie van de onderneming. Andere belangrijke punten die ter sprake komen, zijn de verwachtingen in termen van vaardigheden, het expertisegebied en de hard en soft skills van het gezochte talent. Wanneer de verantwoordelijkheden en het verloop van het selectieproces zijn vastgesteld, begint de gerichte zoektocht naar potentiële kandidaten.

Een aangesproken en geïnteresseerd talent ontvangt een uitnodiging om de opportuniteit te bespreken in grote lijnen, alvorens te worden uitgenodigd voor een meer diepgaand interview met een expert van Heads & Hunters in een later stadium. Vervolgens wordt een gedetailleerd rapport opgesteld waarin de motivaties, drijfveren en aansluiting bij de functie, maar ook de managementstijl aan bod komen – gevolgd door een shortlist en ons analyseproces van talenten en motivaties. De laatste stap is een bespreking van het voorgestelde contract in de kantoren van de klant en de uiteindelijke keuze van de beste kandidaat!

 

DE OPLOSSINGEN 💡

We hebben aandacht voor bedrijfsontwikkeling, teammanagement, inspiratie en ondernemerschap. De kwaliteiten die Cordeel Group in de verschillende profielen zocht, leidden Heads & Hunters naar de piste van de executive search. Het proces vond plaats in twee fasen, over een periode van meer dan zes weken: eerst zochten we naar profielen die al in ons netwerk aanwezig waren, maar ook daarbuiten, waarna een periode volgde van testen op basis van positieve psychologie. Deze tests stellen ons in staat, aan de hand van de TMA-methode, de motivaties, het persoonlijk potentieel, de cognitieve vaardigheden, de professionele interesses en het vaardigheidsniveau van de kandidaten te analyseren. Het voordeel van deze methode? De resultaten worden besproken met de kandidaat in een individueel beoordelingsgesprek en doorgegeven aan de klant, met wie wij eveneens een beoordelingsgesprek voeren. 

Het proces voor recruitment en selectie is gebaseerd op een efficiënte, eenvoudige en snelle relatie, gebaseerd op persoonlijke ondersteuning – zowel voor de klant als voor de medewerkers! Er is altijd een vaste contactpersoon beschikbaar, die alles in het werk stelt om het juiste profiel voor het bedrijf te vinden en die in elke fase van het proces feedback geeft aan de kandidaten. Een menselijke en deskundige aanpak, los van clichés, zonder pretenties en op maat. Het identificeren van de aspiraties van het talent op de markt draagt bij tot het succes en de verwezenlijking van de doelstellingen van de onderneming. Daar zijn wij rotsvast van overtuigd. 

Na het in kaart brengen van de beste kandidaten, ontmoeten wij verschillende kandidaten alvorens samen met de klant een shortlist op te stellen. Vervolgens ronden wij het selectieproces af met een TMA. Het resultaat? Vier hooggeplaatste medewerkers, van Senior Manager tot Executive Level, hebben zich bij de groep aangesloten.

 

Zij praten er voor ons over:

 

 “Het parcours met Heads & Hunters was zeer professioneel en altijd persoonlijk. Wendy en Sarah beloofden snel feedback te geven na de interviews. Dit stelde ik zeer op prijs en gaf mij de kans om een beter inzicht te krijgen in de werking van mijn huidige werkgever. De beoordeling liet alle partijen zien hoe ik als persoon in de groep zou passen en in hoeverre mijn profiel overeenkwam met dat van Cordeel. Voor mij was de feedback over mijn sterke en voor verbetering vatbare punten zeer waardevol, aangezien Heads & Hunters ook aangaf op welke manier ik de interacties tussen mij en mijn teamleden zou kunnen optimaliseren. Tot slot wil ik Sarah ook hartelijk danken voor de follow-up gesprekken en de oprechte interesse die ze in mij toonde na mijn onboarding.”
– Gerry Van Riet, nu CEO van C-fire

 

 

 

“Ik vond de samenwerking met H&H erg joviaal: Ze zijn zeer bekwaam en werken samen met de kandidaat en de klant om de perfecte match te vinden »
– Steven Maes, nu Managing Director van Imtech Buildings Alken.

 

 

De methode voor recruitment en selectie van Heads & Hunters – via de oplossingen H&H Permanent Recruitment C-Level & Testing – heeft ons in staat gesteld een unieke dienst aan te bieden die is afgestemd op de behoeften van Cordeel Group. Het gaat om efficiënte en innovatieve tools die ons in staat stellen talenten te ontdekken waarvan de motivaties, werkwijze en vaardigheden perfect passen bij de geest van de groep.

 


“Het vinden van de juiste persoon voor een vacature is niet eenvoudig. Werken met een partner als Heads & Hunters – door hun kennis van zowel ons bedrijf als onze waarden – maakt het zoeken veel gerichter. Hun aanpak is uniek: ze gaan een stap verder dan andere traditionele recruitment bureaus door de profielen grondiger te analyseren. Ze gaan met veel passie en expertise te werk. Ik heb vanaf het begin met Heads & Hunters samengewerkt, in een ander bedrijf, en ik was altijd verheugd over de samenwerking”

– Laurence Gacoin, CEO van C-innovation en C-energy.

 

 

 

Bent u benieuwd naar de procedure voor recruitment en selectie van Heads & Hunters? 

Ontdek onze oplossingen en neem contact op met onze headhunters via e-mail op office@headsandhunters.be of per telefoon op +32 2 888 12 54.