rekrutering optimaliseren versoepelingen

Hoe optimaliseer je de aanpak van uw recruitment nu de maatregelen versoepeld worden?

Terwijl België geleidelijk zijn leefruimtes heropent, betekent het versoepelen van de maatregelen voor veel bedrijven nog altijd telewerken. In een bijzondere context waarin sommige talenten zeer terughoudend zijn met het veranderen van baan en waar anderen juist bereid zijn een nieuwe kans te grijpen, moeten recruiters hun inspanningen verdubbelen om de juiste kandidaten te bereiken. Welke strategie moet u gebruiken om de personen te vinden die precies aan uw verwachtingen voldoen en zo uw recruitment-proces te optimaliseren?

De problemen als gevolg van de pandemie zullen niet eeuwig duren: het is van essentieel belang dat voorbereidingen worden getroffen voor de periode na de crisis en dat iedereen klaar is voor de natuurlijke opleving van de bedrijvigheid die altijd volgt bij het opnieuw aantrekken van de economie. Dit betekent de recruitment van een team waarop u kunt rekenen en een voldoende lange trainingstijd. Eenmaal geconsolideerd zal het u de sleutel geven naar een hoger jaaromzet.

Meer dan alleen een match

Als gevolg van de crisis komen steeds meer talenten op de arbeidsmarkt terecht, op zoek naar een nieuwe kans. Tegelijkertijd is de algemene onzekerheid vrij hoog. Het is daarom noodzakelijk om geduldig te zijn en goed te luisteren om de talenten – ongeacht hun situatie – te ondersteunen bij hun beslissing.

Kandidaten nemen meer tijd om een aanbod te bestuderen alvorens een beslissing te nemen; aan de andere kant hebben bedrijven niet noodzakelijk de middelen om een ​​efficiënt en duurzaam recruitment-proces te starten. Maar toch worden uw kansen op succes gemaximaliseerd door de verkenning van de diepe motivatie, persoonlijkheid en vaardigheden van de persoon vóór of tijdens een gesprek.

Het belang van duurzame recruitment

Inderdaad, “duurzame recruitment” is meer dan een modewoord van vandaag. Een andere aanpak en innovatieve tools (zoals tests om het ideale profiel van uw toekomstige werknemer te identificeren) die worden gebruikt tijdens de recruitment besparen tijd en geld – en natuurlijk zullen deze besparingen welkom zijn nu de bedrijven standhouden of langzaam uit de crisis komen.

Als gevolg van de crisis willen steeds meer kandidaten zin geven aan hun beroepsleven. Daarom moeten bedrijven meer dan ooit hun bestaansreden cultiveren om hun toekomstige medewerkers te overtuigen. Afhankelijk van het type contract dat u wenst aan te bieden, van vaste recruitment tot freelance, laat de zoektocht naar de zeldzame parel via kwaliteitsvolle recruitment u toe een vruchtbare samenwerking op te bouwen, zonder valkuilen en met uitstekende resultaten op lange termijn.

Welke tools staan ​​tot uw beschikking?

Aangezien het face-to-face contact sinds vorig jaar bijna verdwenen is, hoeven digitale oplossingen niet langer te worden gepresenteerd. Zowel bedrijven als talenten hebben geleerd om te communiceren via discussieplatforms zoals Zoom, Microsoft Teams en Skype om sollicitatiegesprekken te voeren. Ondanks enkele zwakke punten die verband houden met het gebrek aan zichtbaarheid van de non-verbale taal van kandidaten, blijft de digitalisering van de human resources een belangrijke troef. Hoewel dit het recruitment-proces grondig heeft gewijzigd, is het een bron van inspiratie en pragmatische innovatie bij het stimuleren van de bedrijfsgroei.

De waarde van een recruitment gaat echter veel verder dan het gesprek zelf. De nieuwste innovaties op het gebied van tests met betrekking tot de technische aard van de beroepen, de soft skills of de persoonlijkheid van de kandidaten, maken het mogelijk om de beoordelingsformule te bepalen en voor te stellen die het beste past bij het profiel en de verantwoordelijkheden van de kandidaat. Sommige geven zelfs aan welke managementstijl aan te nemen of te vermijden met een toekomstige medewerker.

Heads & Hunters gebruikt de TMA-methode om een ​​toekomstige medewerker in het bedrijf te behouden – door hun waarden, dagelijkse realiteit en behoeften te benadrukken om de nauwkeurigheid van de selectie en een perfecte integratie van hun nieuwe medewerkers te verzekeren. Bent u geïnteresseerd in het testen en optimaliseren van recruitment? Ontdek onze methodologie en onze oplossingen H&H Testing en H&H Recruitment.