INTERVIEW | Heads & Hunters kondigt zijn nieuwe specialisatie Retail/FMCG aan

Heads & Hunters blijft alsmaar groeien! Ons bedrijf, dat is opgericht in 2020, krijgt er steeds meer specialisaties bij. Met veel plezier kondigen we deze maand aan dat we een nieuwe specialisatie hebben om aan de marktverwachtingen te voldoen. Vanaf nu zijn we namelijk ook gespecialiseerd in de sector ‘Retail en FMCG’ (deze afkorting staat voor fast moving consumer goods). In deze blog lees je een interview met Jennifer Van Eynde, Talent & Business Manager bij H&H en degene die verantwoordelijk is voor dit nieuwe domein binnen H&H.

Heads & Hunters is hoofdzakelijk gespecialiseerd in recruitment op het gebied van HR, marketing en sales. Waarom dan toch ook specialiseren in de sector Retail en FMCG?

Jennifer Van Eynde: In de afgelopen twee jaar zijn we erachter gekomen dat de behoeften binnen deze sector behoorlijk specifiek zijn. Niet alleen die van de werkgevers, maar ook die van de werkzoekenden. FMCG-bedrijven zoeken potentiële nieuwe werknemers die al ervaring hebben binnen de betreffende sector. Het maakt daarbij niet uit welke functie moet worden vervuld – deze eis geldt voor alle functies. Toen we dat constateerden, besloten we een apart domein op te zetten, zodat we ons groeiende aantal klanten in deze sector nog beter van dienst kunnen zijn.

Wat voor specifieke behoeften zijn dat dan?

Kandidaten moeten weten hoe de wereld van retail en FMCG in elkaar steekt en de juiste werkervaring hebben. Recruiters gaan daarmee aan de slag. Stel dat er een vacature is voor een functie op het gebied van marketing, HR of verkoop in een retailbedrijf. Je moet dan niet alleen kijken naar de ervaring van een kandidaat, maar ook vaststellen of een kandidaat weet hoe die sector werkt. In dat geval weet een kandidaat mogelijk beter hoe die managers of teams moet aansturen, een trainingsprogramma voor medewerkers moet afstemmen of een doeltreffende omnichannelaanpak kan implementeren. Deze kandidaat weet mogelijk ook al meer over distributienetwerken. Als recruiter moet je dus weten wat er in een sector gebeurt én welke beroepen je daar vindt.

Wat verwachten bedrijven uit de sector Retail en FMCG als het gaat om recruitment?

Bedrijven verwachten dat recruiters snel handelen en beschikbaar zijn. Dit is een wereld die razendsnel verandert en daarom is het ideaal om een uitgebreid netwerk van kandidaten en een actuele portefeuille te hebben. Hoe meer we met een sector samenwerken, hoe groter ons netwerk wordt. En met een groter netwerk kunnen we sneller de behoeften van een bedrijf koppelen aan de ambities van een kandidaat. Doordat we ons nu hebben gespecialiseerd in de FMCG-sector, kunnen we veel nauwkeuriger talenten matchen met werkgevers. We kunnen uit eigen beweging een manager kennis laten maken met een bepaalde kandidaat en anticiperen op de behoeften van werkgevers. Bovendien ondersteunen wij ook de mensen die binnen hun bedrijf verantwoordelijk zijn voor de recruitment, voornamelijk als het gaat om ondersteunende en managementfuncties.

En waarom hebben kandidaten profijt van deze specialisatie van Heads & Hunters?

Werkzoekenden hebben steeds meer wensen en verwachtingen. Dit geldt voor iedere sector en is een algemeen bekend feit. Op het moment dat we kennismaken met een nieuwe kandidaat en zijn of haar wensen identificeren, willen we die kandidaat verschillende mogelijkheden kunnen aanbieden en de beste match vinden. Dankzij onze nieuwe specialisatie weten we meer over deze sector, waardoor de kans dat we een kandidaat de perfecte match kunnen aanbieden nu vele malen groter is. Steeds meer mensen nemen contact met ons op om gewoon even te praten. Ze willen bijvoorbeeld weten wat de markt hun te bieden heeft en stellen vragen op het gebied van hun carrière. Dat is ook meteen een leuke manier om te investeren in de vertrouwensrelatie tussen ons en dit talent.

Kortom: doordat wij weten hoe een sector in elkaar zit, kunnen we gericht nieuwe collega’s zoeken die hun nieuwe werkplek echt leuk vinden. Collega’s die passen bij de waarden, de cultuur en de uitdagingen van hun nieuwe werkplek. We houden in al onze gesprekken rekening met deze aspecten, wat leidt tot succesverhalen binnen elke sector. Bij Heads & Hunters helpen we opdrachtgevers en kandidaten met alle mogelijk contractvormen, of een opdrachtgever nu een vaste functie aanbiedt of een freelancer zoekt. We helpen bij het vinden van kandidaten voor zowel kortetermijnprojecten als langetermijnprojecten.

Neem gerust contact op met Jennifer Van Eynde om uw behoeften, verwachtingen en ideeën te bespreken. Ze maakt graag kennis met u en beantwoordt met veel plezier al uw vragen. Bel +32 496 38 17 73 of stuur een e-mail naar jennifer.vaneynde@headsandhunters.be


Jennifer Van Eynde

Talent & Business Manager
0496/381.773