Entrepreneur ? (Re)Boostez vos ventes !

Ondernemer? Til uw verkoop naar een hoger niveau!

Heeft u hulp nodig bij de heropstart, wilt u uw verkoop optimaliseren of wilt u een versnelling hoger schakelen met uw verkoopstrategie? Een nieuwe commercieel medewerker kan een echte troef zijn voor kleine en middelgrote ondernemingen die hun activiteit een nieuw elan willen geven. Maar hoe vindt u nu het profiel dat het verschil zal maken? Dat ontdekt u in dit artikel.

De verkoopactiviteiten opvoeren, het is het hoofddoel van elke onderneming. De voorbije decennia is de bedrijfsvoering grondig veranderd. Meer en meer gebeurt tegenwoordig digitaal in een poging duurzaam in te spelen op een meer onzekere wereld, maar ook om klanten te winnen die dankzij de nieuwe digitale omgeving plots binnen handbereik liggen. Vooral kleine en middelgrote ondernemingen zetten in op digitalisering om te groeien en hun jaaromzet te vergroten.

De coronapandemie heeft ons echter getoond dat digitalisering een middel is en geen doel, zeker als het gaat om human ressources. De mens blijft centraal bij verkoopactiviteiten!
Heel wat bedrijven worden door de coronacrisis geconfronteerd met een stagnatie of zelfs daling van hun verkoopcijfers, terwijl andere bedrijven er maar niet in slagen hun verkoop op te drijven en afgeremd worden in hun groei. Deze blokkades zetten sommige kmo’s ertoe aan de sprong te wagen en te investeren in een nieuwe commercieel medewerker die het verschil kan maken.
Deze commercieel medewerker gaat dan aan de slag met de klantenportfolio. Hij analyseert en doorgrondt de behoeften van de klanten en stelt een oplossing op maat voor binnen het dienstenaanbod van het bedrijf. Als een echt Zwitsers mes spitst hij zich bovendien toe op het aantrekken van prospecten.

>

U kunt ervoor kiezen om een commercieel medewerker als vast teamlid aan te nemen of u kunt besluiten om een externe specialist aan te nemen. Dat laatste is overigens kostenefficiënter. Een verkoopmedewerker in uw team is een meerwaarde, maar u moet hem of haar opleiden in de verschillende verkooptechnieken. Als u daarentegen kiest voor een externe specialist, heeft u minder managementkosten en kunt u een verkoper kiezen die precies over die kennis beschikt die het bedrijf nodig heeft.

Het is desalniettemin geen sinecure voor kmo’s om een commercieel medewerker te kiezen die de onderneming vertegenwoordigt. De commercieel medewerker heeft namelijk een cruciale taak en fouten bij de aanwerving kunnen heel wat geld- en tijdverlies met zich meebrengen. En dat willen we liever niet. Het is dus belangrijk om op voorhand een goed overwogen strategie uit te werken zodat u de kandidaat kunt kiezen van wie de ambities en uitstekende communicatie- en tijdmanagementvaardigheden passen bij de waarden en doelstellingen van de onderneming en het mogelijk maken de verkoopresultaten te verbeteren.
Maar hoe doet u dat nu, een verkoper aanwerven, opleiden, gemotiveerd houden en zijn vaardigheden laten ontpoppen? Met ons advies heeft u meteen een stapje voor.

Al bijna twee jaar wisselen we ervaringen uit met onze klanten en prospecten, zodat we goed weten met welke moeilijkheden bedrijfsleiders en HR-verantwoordelijken geconfronteerd worden als het op de aanwerving van verkopers aankomt. Daarom hebben we bij Heads & Hunters besloten een seminarie te organiseren over dit onderwerp. Een hele ochtend lang kunt u bij ons terecht voor steun en advies om uw verkoopcijfers een boost te geven.

Samen met Alliance Centre BW en Nivelles Entreprises nodigen we u met veel plezier uit op onze allereerste ‘Morning Insights’ op 8 oktober 2021! Laat u inspireren door gastsprekers gespecialiseerd in het ontwikkelen van verkoopstrategieën en het aanwerven van verkopers en eindig uw ochtend boordevol nieuwe ideeën om uw bedrijf te laten groeien. Samen denken we na over hoe u uw verwachtingen op het vlak van commerciële productiviteit en doeltreffendheid het beste duurzaam kunt verzoenen met de noodzaak om uw verkoopkrachten te laten groeien, bijleren en zich te ontpoppen.

Meer informatie over ons ontbijtseminarie ‘Morning Insights’ en tickets vindt u op https://www.eventbrite.be/e/billets-entrepreneur-tout-recommence-par-la-vente-169965478321