Samen vooruit gaan, samen verder gaan: ondersteuning van de HR-afdeling van een bedrijf

 

Liantis is al meer dan een eeuw een groot steunpunt voor ondernemers en zet zich met passie en enthousiasme in voor de invoering en ontwikkeling van sociale bescherming voor zelfstandigen, KMO’s en large accounts. De uitdaging? Het vinden van kandidaten met uiteenlopende profielen en specifieke expertise om advies en oplossingen te bieden aan hun klanten, en die de waarden van Liantis delen.

 

Liantis biedt regelmatig mogelijkheden voor nieuw talent om haar teams te versterken en zo tegemoet te komen aan de behoeften van een groeiend klantenbestand en de wens om haar expertise uit te breiden. 

Het groot aantal beschikbare functies binnen het bedrijf – en de zorg die in elke fase van het recruitment proces aan elke kandidaat moet worden besteed – maakte de tussenkomst van een vertrouwde externe partner echter zeer wenselijk. Zo werd Heads & Hunters de bevoorrechte partner met op elkaar afgestemde waarden, met een pool van potentiële werknemers met geschikte profielen… en bovendien tevreden werknemers!


Liantis is op zoek naar professionals die authenticiteit en creativiteit als belangrijke waarden hebben en die klantondersteuning centraal stellen. Daartoe biedt onze Hunter Benjamine Rochez haar steun aan en mobiliseert zij haar contacten om het beste talent te vinden – zelfs als dat betekent dat zij haar netwerk moet blijven activeren als de zeldzame parel zich maar langzaam aandient. Geen werk aan de lopende band bij Heads & Hunters, maar een constante zoektocht naar de perfecte match voor een vertrouwensrelatie.

 

DE AANPAK 🦌

Op ons netwerk 

Ons netwerk is onze grootste troef: de meeste kandidaten die wij inzetten op door Liantis aangeboden functies zijn al bekend. Als de ideale kandidaat er niet bij zit, beginnen we aan een grondige zoektocht. In deze zin is onze zoektocht proactief. Wij communiceren eerlijk, zowel over twijfels over bepaalde kandidaten als over de zekerheid van een match tussen bedrijf en kandidaat.

Werken per regio

Onze Hunters werken binnen de regio. Zij kennen de bijzonderheden van hun favoriete regio en werken veel op het terrein, waardoor zij de profielen die zij zoeken beter begrijpen. De specifieke kenmerken van een regio spelen een grote rol: iemand uit Brussel zal niet noodzakelijk beantwoorden aan het profiel dat men in Namen zoekt. In het geval van Liantis was Benjamine het best geplaatst voor Wallonië. 

De kandidaten begeleiden

We behandelen de kandidaat met evenveel respect als het bedrijf dat we begeleiden. In die zin zijn wij partners van Liantis, maar ook van alle mensen die zich bij het team hebben aangesloten. Hen ondersteunen tijdens het proces, een goede voorbereiding op het interview, de opvolging tijdens de eerste paar weken op het werk… Het is belangrijk ervoor te zorgen dat nieuwe werknemers zich op hun gemak voelen in hun nieuw bedrijf.

DE OPLOSSINGEN 💡

Dankzij onze database en ons netwerk van profielen in de sales-, marketing- en HR-sector (en daarbuiten via onze HR Partner-oplossing) hebben wij op spontane basis kandidaten aangeboden aan Liantis. We kenden ze van tevoren en ze voldeden in alle opzichten aan het profiel dat werd gezocht: dit is het geval voor de functie van manager Wallonië voor de mutualiteit en het ondernemingsloket voor zelfstandigen, waarvoor alleen een deskundig profiel kon worden aangeboden dat vrij zeldzaam is op de markt. Hij vervult nu met plezier zijn taken!

We hebben ook de tijd genomen om atypische profielen te analyseren, waarvan de aspiraties en soft skills succesvol waren en het bedrijf een vleugje frisheid brachten: dit is het geval van een Key Account Risk Solutions manager met een zeer specifieke kennis van overheidsopdrachten die vanuit Brussel terug naar zijn regio wilde verhuizen. 

Het is ook een kwestie van een beetje dieper graven en weten hoe we uit het potentieel van een toekomstige werknemer zijn of haar transversale vaardigheden en levenservaringen kunnen halen. Via deze methode kon Heads & Hunters de vaardigheden van een toekomstige klantadviseur op het gebied van preventie en welzijn opsporen.

Bij Heads & Hunters anticiperen we graag op de behoeften van Liantis door dagelijks nauw contact te leggen met de HR-afdeling. In dit geval heeft Benjamine een goed begrip van de business van het bedrijf en een diepgaande kennis van de hard en soft skills waarover kandidaten moeten beschikken. Deze unieke kennis, die aanwezig is in elk lid van ons team, stelt ons in staat ons doel te bereiken. Als bonus zoeken we uit op welke tewerkstellingsvoordelen de kandidaat recht heeft (zoals LSS-kortingen) in een context van crisis en verminderde bedrijfskosten.

Het resultaat? Tot nu toe zijn meer dan tien kandidaten geplaatst en de samenwerking draagt steeds meer vruchten.

 

Zij praten er voor ons over: 

“Als Benjamine Liantis voorstelt, is het alsof ze deel uitmaakt van onze familie. Ze is een geweldige ambassadeur voor onze waarden. Ik weet zeker dat de kandidaten voor ons willen werken, alleen al door het enthousiasme dat ze uitdragen. Ik dank Benjamine voor de uitwisselingen die we bijna dagelijks hebben en voor haar loyaliteit.

— Laeticia Marana, HR Officer bij Liantis

 

“Ik waardeerde de persoonlijke benadering en ondersteuning van Benjamine vanaf het eerste contact tot aan mijn recruitment. Ze onderscheidde zich door haar menselijke en professionele kant. Ze nam de tijd om feedback te vragen tijdens de verschillende fasen van het recruitment proces, maar ook na mijn opstart bij Liantis!”

— Jan Vantieghem, nieuwe manager Wallonië voor de mutualiteit en het ondernemingsloket voor zelfstandigen bij Liantis

 

« ‘Chaque bonne réalisation grand

“Elke goede prestatie, groot of klein, kent zijn perioden van moeizaamheid en triomf; een begin, een strijd en een overwinning” -Gandhi. Tijdens mijn periode van professionele omschakeling had ik het geluk vergezeld te worden door Heads & Hunters, een ‘vriend’ die me werkelijk steunde in deze nieuwe uitdaging!

— Amandine Wauty, nieuwe Klantadviseur op het gebied van Preventie en Welzijn bij Liantis


“Het is heel eenvoudig: er zijn consultants of headhunters, en er is Benjamine. Nog voor ze me de functie-omschrijving aanbood, was Benjamine geïnteresseerd in mijn persoonlijkheid, mijn motivatie 
en mijn ambities. Hoe kon ik zo’n kans weigeren? Geweldig!”

— Didier Stefek, nieuwe Key Account Adviseur voor Zelfstandigen & Ondernemers bij Liantis

 

 

 

De methode voor recruitment en selectie van Heads & Hunters – via de oplossingen H&H Recruitment, Consulting en HR Partner  – heeft ons in staat gesteld een unieke dienst aan te bieden die is afgestemd op de behoeften van Liantis. Ons netwerk en onze gedeelde waarden hebben ons in staat gesteld om talenten te ontdekken waarvan de motivaties, werkwijze en vaardigheden perfect passen bij de geest van de onderneming!

Bent u benieuwd naar de procedure voor recruitment en selectie van Heads & Hunters?

Ontdek onze oplossingen en neem contact op met onze headhunters via e-mail op office@headsandhunters.be of per telefoon op +32 2 888 12 54.